Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lacristina

21. 2. 2012 23:57
Potvrzení

Dobrý večer, bohužel, musím s politováním oznámit, že v této samé firmě jsem pracovala více než rok. Byly mi slíbeny odměny, povýšení za mou usilovnou práci, dodržování pracovní disciplíny a smlouva na HPP. Po roce, samozřejmě, sliby chyby. Již od výběrového řízení bylo JASNĚ ŘEČENO, že po zapracování (nastoupila jsem s praxí, zkušenosti a vzděláním) - 3 měsíční lhůta, je hned možné HPP, ovšem i po roce - skutek "utek". To ani nehovořím, že nám nebyly ze zákona placeny příplatky za soboty, svátky a dokonce i pauza na oběd byla pouhých 20 minut!!! Vedení vyhazovalo lidi pouze za to, když jsme si hledali jinou práci, JISTOU, NA HPP, prostě asi nechápali jen to, že celý život jaksi nebudeme dělat za nějakých 7000!!!!! A to prosím byla zajímavá měřítka na výpočet výplaty, člověk, který měl odpracovaných 100 hodin, dostal stejně jako člověk, který měl odpracováno 170 hodin! V DPP (loni) jasně stálo, max. 20 hodin měsíčně,takže mi nemá kdo co vyčítat, hlavně, když jsem si odpracovala své!

0 0
možnosti
LK

Voga

22. 2. 2012 9:25
Re: Potvrzení

Je pravda, že já jsem článek koncipoval částečně jako reportáž a částečně jako svým způsobem zajímavý příběh, ale byl jsem tam opravdu jen krátce. Lacristina toho viditelně ví daleko více, má daleko větší zkušenosti. Já jel pouze po povrchu, možná by stálo za to zavrtat se do tématu výrazně hlouběji. Za jakých podmínek musí mnozí pracovat, aby si vydělali aspoň na žebráckou mzdu? Jak s lidmi mávají majitelé těchto firem, když jim platí pouze na dohodu a nemusí se starat o další odvody? (Zaměstnanci pak po letech spláčí nad směšným důchodem) Co všechno musí člověk překousnout, aby si vydělal aspoň pár korun? A nebo je to jen nafouknutá bublina a vše je v nejlepším pořádku? Já nemám takovou zkušenost, abych o tom mohl zasvědceně psát. A vy?

Lumír Kubátko

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 936x
Hraji si se slovíčky, třeba na www.bezmez.cz, můj Podhorský penzion hrály amatérské soubory nejen po celé republice, několik let jsem dělal denní zábavné texty s finálním veršovaným bonmotem pro rádio.

Vyšla mi e-kniha Sestavte si blahopřání, aktuálně např.  http://www.martinus.cz/?uItem=222585, je to i na Alze nebo Palmknihách. Každý si z veršů jako puzzle složí, co potřebuje, pro svatby, pro narozeniny, vybere si ze spousty úvodů, středů i závěrů.